Inköpare

Moberg Bil AB dubblade omsättningen de första tre åren och har sedan dess ökat med 100 miljoner i omsättning per år. Vi befinner oss i en stark tillväxtfas och är nu en av Västra Götalands största märkesoberoende begagnat handlare med en försäljning på närmare 2000 bilar förra året. För att möta den höga efterfrågan söker nu en riktigt vass inköpare som vill vara med på vår resa. Inköpen består av sportbilar, personbilar och transportbilar.

Om uppdraget

Som inköpare på Moberg Bil i Göteborg ansvarar du för att rätt bilar köps in till bolaget. Du arbetar aktivt med inbyte, värdering och prissättning av begagnade bilar. Du sköter kontakterna med kunder som visat intresse av att sälja sin bil till oss. Rollen innebär kontakt direkt med fordonsägare (privat & företagsinköp), olika bilhandlare, att bevaka större vagnparksauktioner. Samt att aktivt söka kontakt med företag gällande deras bilpooler där du kontinuerligt värderar och köper begagnade bilar och aktivt följer upp de värderingar som gjorts.

Du kommer att göra en bedömning av marknads- och leverantörsförhållandena på den svenska bilmarknaden och utifrån detta ha kunskap om vilka bilmodeller som är mest efterfrågade och vad som utgör konkurrenskraftiga priser för dessa bilar. Du kommer sedan att granska offerter från leverantörer, vara uppdaterad på bilauktioner, förhandla om priser och fatta beslut om avtal om köp skall ingås eller ej. Arbetet är mycket självständigt och innebär många kontakter både internt och externt. Du kommer att ha ett nära samarbete med Försäljningschef och VD. Du rapporterar direkt till bolagets Försäljningschef.

Vem är du?

Du är en relationsbyggare med gedigen kunskap om bilhandel med begagnade bilar.
Du ska ha ett stort intresse och teknisk kunskap om bilar samt vara duktig på att utvärdera bilar.
Du ska tala och skriva svenska felfritt.
Då du kommer att ha kontakter utanför Sverige är goda kunskaper i engelska ett krav i både tal och skrift.
Meriterande är även om du har kunskaper i ytterligare språk.

Som person vill vi att du är kommunikativ, analytisk och en mycket god förhandlare.
Du är även affärsmässig, har gott omdöme, egen drivkraft och är resultatorienterad.
Du har lätt för att skapa förtroende och trivs med att arbeta självständigt och i ett högt tempo.
Vidare är du social och har en god känsla för kund- och personkontakter.
Du har alltid viljan att göra ditt yttersta och att leverera resultat ser vi som självklart.

Mer om Moberg Bil som arbetsplats

Teamet är ett härligt gäng med hög trivsel och låg personalomsättning. Alla våra inköpare har genomgått Moberg Bils internutbildning och får kontinuerlig coachning så att de kan köpa in fordon enligt den praxis och kvalité som Moberg Bil vill hålla.

Hela vår personalstyrka ska vara ett föredöme och aktivt bidra till att Moberg Bil ständigt utvecklas utifrån ledorden kvalitet, trygghet och glädje till rätt pris.
Varje medarbetares roll är att genom glädje skapa ambassadörskap hos anställda, kunder och övriga intressenter.

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag.
Moberg Bil ser sina anställda som den viktigaste resursen, därför är det viktigt för oss att du trivs, kan och vill utvecklas hos oss.

Vill du ha jobbet?

För mer information är du välkommen att kontakta försäljningschef Hakim Chebil på telefon 076 181 13 64 eller hakim.chebil@mobergbil.se

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer görs löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

X Moberg Bil använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda webb­platsen godkänner du användningen av cookies.