Företagsleasing av begagnade bilar hos Moberg Bil

Är du intresserad av företagsleasing på nya eller begagnade bilar? Då erbjuder vi på Moberg Bil gärna det till dig.

Hos oss finns begagnade och nya leasingbilar för olika verksamheter. Bland en stor mängd bilmärken och modeller finns troligen något för dina behov och budget.

Har du en leasingbil som du vill byta in kan vi också hjälpa till. Vi samarbetar med flera stora leasingföretag för just detta. I och med det kan vi forma en lösning som passar just ditt företag. Kontakta oss för att få svar på dina frågor.

Skicka intresseanmälan

Fördelar och nackdelar med att leasa en begagnad bil till företag

Låt oss börja med fördelarna som kommer med leasing av en bil till företaget:

  • Du får möjlighet att byta till ny bil oftare
  • Oftast behövs ingen säkerhet för finansiering utöver bilen
  • Ingen klumpsumma vid inköp ger bättre likviditet

En nackdel med leasing av bil till företaget är kostnaden jämfört med inköpspriset av bilen. Att köpa en bil är allra oftast mer prisvärt än att leasa samma fordon. Men ta med i beräkningarna att du slipper stå som ägare och kan undvika att lägga ut en större klumpsumma för att köpa in en bil.

Vissa ser det som en nackdel att binda upp sig till perioden i leasingavtalet. Men det går ofta att överlåta leasingen. Faktum är att vi är vana att hjälpa företagskunder med just det.

Leasing som alternativ till att köpa tjänstebil

Är det mer prisvärt att köpa en tjänstebil eller att leasa den? Det beror på ditt företag och situationen det befinner sig i.

Har ditt bolag god likviditet kan du se köpet av en tjänstebil som en investering. Bilen påverkar visserligen företagets balansräkning och momsen på personbilar är inte avdragsgill.

Men att äga bil innebär mer ansvar. I vissa upplägg står leasingföretaget för kostnader som reparationer och service – något ditt företag får sköta självt om det äger bilen.

Om du leasar bilen till företaget behöver du inte betala hela inköpspriset i ett svep. Dessutom är halva momsen och hela kostnaden för avgiften för din företagsleasing avdragsgill.

I och med att vi erbjuder leasing på begagnade bilar av hög kvalitet kan du få en tjänstebil som är extra prisvärd. Vi har även nya bilar.

Vad är företagsleasing av bil?

Företagsleasing av bil kan ses som en sorts långtidshyra eller avbetalningsplan på bilar under en bestämd period. Du betalar en kostnad varje månad istället för att köpa bilarna i en klumpsumma.

Vad som händer när leasingavtalet löper ut beror på om du har valt finansiell eller operationell leasing. Mer om det kan du läsa nedan.

Skillnaden på finansiell och operationell leasing av bil för företag

Den vanligaste formen av företagsleasing av bilar i Sverige är finansiell leasing, men det finns även upplägg som kallas operationell leasing.

Finansiell leasing påminner mer om att köpa bil på avbetalning. Det passar bland annat företag som kommer ha nytta av fordonet även efter leasingperioden. Upplägget innebär att:

  • Du står för kostnader som drivmedel, försäkring, service och reparation.
  • Efter leasingperioden kan du köpa bilen eller byta in den.

Operationell leasing kan ses mer som ett långsiktigt upplägg för hyrbil och innebär:

  • Leasingföretaget står för kostnader som drivmedel, försäkring, service och reparation.
  • Efter leasingperioden tar leasingföretaget tillbaka bilen.

Hur fungerar företagsleasing?

Du som är intresserad av att leasa en ny eller begagnad bil till företaget är välkommen att höra av dig till oss. Våra kunniga säljare kan diskutera olika bilmodeller och upplägg för leasingen med dig. Har du några frågor reder vi gärna ut dem.

När du har hittat en begagnad bil som passar och perioden för företagsleasing av din begagnade bil har börjat fungerar det mesta som om du ägde bilen. I vissa fall kan leasingföretaget stå för olika kostnader.

Efter leasingperiodens slut har du olika valmöjligheter beroende på vilken sorts leasing det gäller. Med den vanligaste sortens leasing (finansiell) kan du till exempel byta in företagets gamla bil och påbörja en ny leasingperiod med ett nytt fordon – eller köpa ut den gamla leasingbilen.

Kontakta oss för företagsleasing av ny eller begagnad bil

Vi vill göra det tryggt och roligt att ha bil – oavsett om du leasar eller köper. En bilaffär ska vara kul innan, under och efter att pappren skrivs på. Därför levererar vi bilar som håller en hög standard, för att säkerställa att du är nöjd med ditt val även på sikt.

Vi är också måna om att ge dig rätt bil till rätt pris: ett fordon som möter alla dina förväntningar till en kostnad som är rimlig för skicket och modellen. Hör av dig till oss för en rak dialog och företagsleasing av nya och begagnade bilar.

X Moberg Bil använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda webb­platsen godkänner du användningen av cookies.