Byta bil i Göteborg

Värdera kostnadsfritt via formuläret nedan eller ring oss på telefonnummer 031-788 91 86

Vi köper i första hand svensksålda bilar, max 10 år gamla och som inte har överskridit 20 000 mil.


Därför ska du byta in din bil hos oss i Göteborg

Moberg Bil är ett familjeföretag som prioriterar hög kvalitet i kombination med professionell service och bemötande. Det speglas i vår raka kommunikation med dig som kund. Hos oss gör du säkra affärer med både garantier och förmånliga försäkringslösningar. Det gör ditt köp till en trygg och rolig upplevelse.

För det ska vara kul att köpa bil – innan, under och efteråt.

En annan viktig faktor är att vi har ett brett lager av begagnade bilar som ständigt uppdateras. Hos oss finns bilmodeller från de flesta bilmärken. I och med det är vi övertygade om att du kommer hitta en bil som passar dina behov och som du tycker om.

När du väljer att byta bil med oss i Göteborg får du en trygg och rolig upplevelse – och en affär med rätt pris. Vi köper din gamla bil och du får en ny som passar dig. Målet är en lösning som du blir nöjd med idag och på sikt.

Vi har många begagnade bilar i lager som du kan bläddra bland online. Vi genomför bilbyten för privatpersoner och företag.

Kontakta oss för ett inbyte av din bil!

Vill du ta reda på mer om för- och nackdelar med bilbyte, vad du kan förvänta dig och se FAQ? Läs vidare.

Inbyte av din bil

Så fungerar inbyte av bil hos Moberg Bil

I samband med ett bilköp väljer många av våra kunder att sälja sin nuvarande bil till oss. På så sätt kan de dra av summan för den gamla bilen på priset för den nya.

Om du är intresserad av att byta in din bil med oss rekommenderar vi att du börjar med att göra en värdering online. Utifrån den siffran får du en uppfattning om hur mycket pengar du har att röra dig med när du tittar på våra begagnade bilar.

Kanske har du redan en bil i åtanke, annars är nästa steg att titta på vårt utbud. Självklart är du som ska byta bil välkommen på visning och provkörning hos oss i Göteborg.

Hör av dig till oss för att diskutera hur vi ska lägga upp själva bytet. I samband med det kommer vi diskutera finansiering och pris.

Vi kan ta hand om upphämtningen av din gamla bil. Den ”nya” begagnade bilen kan vi leverera med hemkörning till hela Sverige.

Att tänka på inför inbyte av bil

Det är ingen hemlighet att vi bilhandlare också ska tjäna pengar på de bilbyten vi genomför. Så varför ska du inte bara sälja bilen privat utan en mellanhand?

För många av våra kunder handlar det om praktiska skäl. Om du inte har tid, lust eller kunskap att sälja din egen bil är ett bilbyte en utmärkt lösning. Att rodda med annonser, dialog med potentiella köpare, visning och provkörning, pappersarbete och allt annat som hör till kan bli övermäktigt för många. Där kommer vi in.

Vi sköter allt ovan åt dig, så att du slipper tänka på det alls. Det enda du behöver göra är att hitta bilen du vill byta till och diskutera detaljer med oss.

Ett bra sätt att förbereda dig på ett inbyte är att läsa på om din gamla bil och bilen du vill ha. På så sätt går du in i dialogen med oss eller en annan bilhandlare med mer kunskap.

Det kan även vara bra att känna till vilka faktorer som påverkar bilpriser. Bland annat:

 • Bilmodell och bilmärke
 • Hur gammal den är
 • Hur många mil den har gått
 • Eventuella skador och fel
 • Utrustning
 • Garantier

Fördelar och nackdelar med inbyte av bil

Låt oss börja med fördelarna med ett bilbyte:

 • Smidigt och enkelt: Vi sköter försäljningen och du behöver bara ha kontakt med oss – för både köp och försäljning av bilarna. Moberg Bil har god rutin på bilbyten, vilket gör processen så smidig som möjligt för både dig och oss.
 • Tryggt: Du behöver inte hantera knepiga situationer som att ordna provkörning med privatpersoner, svara på en massa frågor och sköta pappersarbete kring bilförsäljning. Istället ser vi till att allt sköts på ett korrekt sätt, utan att du behöver anstränga dig.
 • Glädjefyllt: När du gör affärer med oss blir det roligare, eftersom du hamnar i dialog med en aktör som är seriös och ute efter en relativt snabb och enkel affär. I och med vår professionalism och goda bemötande (och att du slipper rodda med försäljningen) blir bilaffären mer glädjefylld.

Så till nackdelarna med ett inbyte av bil hos en bilhandlare, jämfört med att sälja privat:

 • Potentiellt lägre vinst på bilförsäljningen: Du kan få mer betalt när du säljer bilen privat, om du lyckas hitta rätt köpare och förhandla väl. Men det är också möjligt att du får mindre betalt om du säljer privat. Genom ett byte hos oss får du (utöver pengarna) en annan sorts vinst – tid och energi som du kan lägga på annat. Vi tar alltid hänsyn till marknaden när vi värderar en bil, för att du ska få så bra betalt som möjligt för din bil samtidigt som den säljs till ett marknadsmässigt pris till nästa ägare.
 • Begränsade modeller och varumärken: Vissa bilhandlare tar endast emot vissa modeller och bilmärken. Vi tar emot alla inbyten och alla biltillverkare är välkomna!

Vanliga frågor om bilbyten

Kan jag byta in en bil med lån hos er i Göteborg?

Ja, det går bra med oss! Vi har etablerade samarbeten med de flesta banker och kan därför lösa en eventuell restskuld i samband med affär.

Hur ofta bör jag byta in min bil? När är det läge?

Det beror på vad du vill få ut av bilen och vilket skick den är i. Generellt är det en fördel att byta in bilen medan den fortfarande är i gott skick om du vill få ett bra pris för den.

Tar ni emot alla bilar?

Ja, vi tar alla inbyten. Vi säljer framförallt svensksålda bilar som är max 10 år gamla och har gått mindre än 20 000 mil. Om ditt fordon inte passar oss omplacerar vi det till en av våra samarbetspartners.

X Moberg Bil använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda webb­platsen godkänner du användningen av cookies.