FAQ - Vanliga frågor

Att köpa bil

Oavsett om du som privat­person eller företags­kund ska köpa bil ser vi till att hitta en lösning som passar just dig och dina behov. När du hittat en bil som verkar intressant bokar vi in en visning samt prov­körning, för att reservera en bil erlägger du en hand­penning, och kommer till­sammans med din säljare överens om leverans­datum.

Om du som kund har lång resväg, gör vi det bästa vi kan, via telefon eller mejl för att svara på dina frågor angående bilen du är intresserad av. Har du ett inbyte, tar vi all info som behövs för att ge dig ett så korrekt inbytes­pris som möjligt. Använd gärna vårt formulär ”Sälj din bil”

Finansiering och leasing

Vi jobbar med marknadens ledande aktörer för fordons finansiering och leasing för att alltid kunna hitta en lösning för just dig.

Garantier

Om det uppstår en skada på ditt fordon du köpt, har vi flera hjälp­medel som ingår i garantin för att du som kund ska ha en bra mag­känsla över din nya bil och känna dig trygg i ditt bilköp.

Till de allra flesta fordon vi säljer, går det i sam­band med garanti­givare och försäkrings­bolag förlänga garantin upp till 36 mån, förutom det har du de grund­läggande garanti­perioderna nedan.

Moberg Bil-garanti 6 månader

  • Bilen har gått högst 5 000 mil och är högst 36 månader gammal när du köper den. Garantin gäller i sex månader, dock högst 1 000 mil.

Moberg Bil-garanti 3 månader

  • Bilen har gått högst 10 000 mil och är högst 72 månader gammal när du köper den. Garantin gäller i tre månader, dock högst 500 mil.

Moberg Bil Trafik­säkerhets­garanti

3 månader, dock högst 300 mil
  • För bilar som är mer än 6 år (72 månader) gamla eller gått mer än 10 000 mil och vars pris är minst 50 000 kr
1 månad, dock högst 100 mil
  • För bilar vars pris är under 50 000 kr
Försäkring

TryggaMil Försäkring

Extraladdad bilförsäkring via Trygg Hansa

Vi ser till att ditt nya fordon är försäkrat redan från starten, 2-veckor ingår i köpet.

TryggaMil är en exklusiv bilförsäkring med samma grundskydd som Trygg Hansas vanliga bil­försäkring, men laddad med flera smarta fördelar. När du köper din bil via Moberg Bil blir du erbjuden TryggaMil.

Att sälja bil

Kanske vill du bara bli av med din bil, eller så vill du lämna den som inbyte mot någon utav våra bilar i lager. Vi både köper din bil och utför även så kallade försäljnings­uppdrag.

Har du en rest­skuld löser vi det i samband av affär, vi har samarbete med dem flesta banker. Använd vårt formulär på hem­sidan och lämna den info vi behöver för en kostnads­fri värdering. Redan idag jobbar vi med flera stora leasingföretag och byter regel­bundet in deras tjänste­bilar och pool­bilar.

Försäljningsuppdrag

Låt oss sälja din bil åt dig

Kanske har du inte varken tiden eller energin till allt som det innebär att sälja en bil på den privata marknaden idag?

Låt oss göra jobbet åt dig – vi säljer bilen åt dig som om det vore vår egen.

Du lämnar över bilen till oss, sedan testar och undersöker vi den som med alla våra inbytesbilar, samt utför en fullständig rekonditionering. Efter det fotograferas bilen proffsigt och marknads­förs i alla våra kanaler samt ställs ut i vår försäljnings­hall.

Under tiden kan du ställa av bilen, så du slipper betala försäkring, medans den står för försäljning, då den täcks in under våra försäkringar när den är i våra händer.

Vi enas om ett pris, som du är beredd att släppa bilen för, och efter slut­förd försäljning och leverans så betalas pengarna ut till ditt konto.

X Moberg Bil använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda webb­platsen godkänner du användningen av cookies.